שם (חובה)

דואר אלקטרוני (חובה)

טלפון

תוכן ההודעה

                                   משגיח כשרות

מכללת מרכז מאיר

קורס משגיחי כשרות:

מטרת הלימודים:

* להסביר את כל מושגי הכשרות,וחיובה.

* להבין גודל אחריות התפקיד.

* להסביר את הצורך בפיקוח על הכשרות בימינו יותר מבעבר בעידן הטכנולוגי, ומרכיבי מזון וכו’.

* לתאר את השימוש במצרכי מזון כשרים.

* להסביר את המושגים כשר וכשר למהדרין.

* תפקיד המשגיח על הבטיו השונים, תוך כדי סיורים בשטח.

* אחריותו של המשגיח.

הכנה לבחינות ע”יבד”ץ ובית הוראה מרכז מכון מאיר,ובד”ץ ועדת חוג הרבנים 

הלימודים בברכתם ובעידודם:

גדול הדור הרב דוד אבוחצירא שליט”א, ורבני הערים בישראל.

החלק העיוני והמעשי:

מצורף דף מפורט עם הנושאים הנלמדים לפרטיהם.

קהל היעד:

מועמדים מתאימים ללימוד משגיחי כשרות,

תעודות הבד”ץ:

בסיום הקורס יתקיים מבחן הלכתי המקיף את ההלכות הנלמדות, למסיימים בהצלחה תוענק:

*תעודת משגיח כשרות מטעם מכללת מרכז מאיר.

תעודת משגיח כשרות מטעם בד”ץ ועדת הרבנים

והרב הראל אשר יזדי שליט”א – מרצה בכיר בתחום הכשרות מרבני המכון.

*תעודה מטעם בד”ץ ועדת הרבנים עם חתימות גדולי הרבנים בארץ.

תעודה מטעם הרבנות הראשית לישראל לאחר המבחן ברבנות הראשית.

אנו מגישים את הלומדים למבחנים אלו.

עלות הלימודים- בתיאום עם רכז הקורס.

בחינות:

מבחנים במהלך הקורס- מטעם בד”ץ ועד הרבנים

*בחינה חיצונית מטעם הרבנות הראשית לישראל,

שעות וזמני הקורס: הלימודים יתקיימו פעם בשבוע , כל מפגש 4 שיעורים (אקדמאיים)

*משך הלימודים: 4 חודשים בין השעות 18:00 עד 20:30 -21:00 בערב ע”מ להתאים את הלימוד לזמני אברכי הכוללים)-ניתן לשנות לפי הצורך.

 

 

מס נושא

נושא היחידה

1

מבוא למקצוע ולתפקיד משגיח כשרות

2

הכשרת בשר, מליחה, צליית דם+כבד+  יסודות בניקור וזיהוי בשר

3

חרקים במזון הלכה ודוגמאות מצולמות

4

טבילת כלים, טבילת כלי בית, מוסדות, מלונות וכדו’

5

הגעלה וליבון כלים (כולל לפסח) הלכה, הדגמה מוסרטת, כולל כלים מוסדיים

6

תרומות ומעשרות+נטע רבעי, היבטים לצרכן ולמשגיח

7

ערלה היבטים לצרכן ולמשגיח כשרות

8

הפרשת חלה בארץ ובחו”ל, סקירת מוצרים בשוק המזון (סופגניה,מלווח וכו’)

9

איסור חדש בארץ ובחו”ל

10

דיני בשר בחלב-יישום ההלכות במטבח מודרני

11

יין, יין נכרי, מחלל שבת והיבטים כלליים.

12

כשרות הדגים+בשר ודגים+חלב ודגים

13

תערובות-בשר וחלב ושאר איסורים

14

עכו”ם-בישול ופת, במטבח הביתי, המוסדי.

15

פסח- הלכות והליכות במוצרי מזון ובמטבח המוסדי, הכרת חומרי הגלם העיקריים.

16

הלכות שביעית

17

שבת+טכנולוגיה במטבח הבית, הפעלת בתי מלון בשבת, היבטים למתארח ולנותן הכשרות.

18

מועד וחולו של מועד

19

טכנולוגיה של המזון+עולם

20

חומרי הגלם+ בעיות במוצרי המזון בעידן המודרני

21

הכרת סימני הכשרות בארץ ובחו”ל

22

אתיקה מקצועית

23

הדרכה להשגחה במקומות ציבוריים ובבית

24

משקאות חריפים-הלכתי-סקירת משקאות שונים