שם (חובה)

דואר אלקטרוני (חובה)

טלפון

תוכן ההודעה

                                   משגיח כשרות

מכללת מרכז מאיר

קורס משגיחי כשרות:

מטרת הלימודים:

* להסביר את כל מושגי הכשרות,וחיובה.

* להבין גודל אחריות התפקיד.

* להסביר את הצורך בפיקוח על הכשרות בימינו יותר מבעבר בעידן הטכנולוגי, ומרכיבי מזון וכו’.

* לתאר את השימוש במצרכי מזון כשרים.

* להסביר את המושגים כשר וכשר למהדרין.

* תפקיד המשגיח על הבטיו השונים, תוך כדי סיורים בשטח.

* אחריותו של המשגיח.

הכנה לבחינות ע”י

בד”ץ ובית הוראה מרכז מאיר ובד”ץ איגוד הרבנים בישראל בנשיאותו של הרב אשר בן חיים שליט”א.

הלימודים בברכתם ובעידודם:

גדול הדור הרב דוד אבוחצירא שליט”א, ורבני הערים בישראל.

החלק העיוני והמעשי:

מצורף דף מפורט עם הנושאים הנלמדים לפרטיהם.

קהל היעד:

מועמדים מתאימים ללימוד משגיחי כשרות,

תעודות הבד”ץ:

בסיום הקורס יתקיים מבחן הלכתי המקיף את ההלכות הנלמדות, למסיימים בהצלחה תוענק:

*תעודת משגיח כשרות מטעם מכללת מרכז מאיר.

תעודת משגיח כשרות מטעם בד”ץ איגוד הרבנים בישראל.

הרב אשר בן חיים שליט”א – מרצה בכיר בתחום הכשרות מרבני המכון.

*תעודה מטעם בד”ץ ועדת הרבנים עם חתימות גדולי הרבנים בארץ.

תעודה מטעם הרבנות הראשית לישראל לאחר המבחן ברבנות הראשית.

 

אנו מגישים את הלומדים למבחנים אלו.

עלות הלימודים- בתיאום עם רכז הקורס.

 

בחינות:

מבחנים במהלך הקורס- מטעם בד”ץ איגוד הרבנים בישראל.

*בחינה חיצונית מטעם הרבנות הראשית לישראל.

שעות וזמני הקורס: הלימודים יתקיימו פעם בשבוע, כל מפגש 4 שיעורים (אקדמאיים)

*משך הלימודים:

4 חודשים בין השעות 18:00 עד 20:30 -21:00 בערב ע”מ להתאים את הלימוד לזמני אברכי הכוללים) ניתן לשנות לפי הצורך.

 

 

מס נושא

נושא היחידה

1

מבוא למקצוע ולתפקיד משגיח כשרות

2

הכשרת בשר, מליחה, צליית דם, כבד

  יסודות בניקור וזיהוי בשר

3

חרקים במזון הלכה ודוגמאות מצולמות

4

טבילת כלים, טבילת כלי בית, מוסדות, מלונות וכדו’

5

הגעלה וליבון כלים (כולל לפסח) הלכה, הדגמה מוסרטת,

כולל כלים מוסדיים

6

תרומות ומעשרות+נטע רבעי, היבטים לצרכן ולמשגיח

7

ערלה היבטים לצרכן ולמשגיח כשרות

8

הפרשת חלה בארץ ובחו”ל, סקירת מוצרים בשוק המזון

(סופגניה,מלווח וכו’)

9

איסור חדש בארץ ובחו”ל

10

דיני בשר בחלב-יישום ההלכות במטבח מודרני

11

יין, יין נכרי, מחלל שבת והיבטים כלליים.

12

כשרות הדגים+בשר ודגים+חלב ודגים

13

תערובות-בשר וחלב ושאר איסורים

14

עכו”ם-בישול ופת, במטבח הביתי, המוסדי.

15

פסח- הלכות והליכות במוצרי מזון ובמטבח המוסדי,

הכרת חומרי הגלם העיקריים.

16

הלכות שביעית

17

שבת+טכנולוגיה במטבח הבית, הפעלת בתי מלון בשבת,

היבטים למתארח ולנותן הכשרות.

18

מועד וחולו של מועד

19

טכנולוגיה של המזון+עולם

20

חומרי הגלם+ בעיות במוצרי המזון בעידן המודרני

21

הכרת סימני הכשרות בארץ ובחו”ל

22

אתיקה מקצועית

23

הדרכה להשגחה במקומות ציבוריים ובבית

24

משקאות חריפים-הלכתי-סקירת משקאות שונים