קורס מפקחי כשרות בד"ץ
מרכז מאיר ובית דין צדק שע"י איגוד הרבנים בישראל בנשיאות פוסקי הדור שליט"א.
מזמינים אותך לקורס מיוחד קורס מפקחי כשרות,ולהכיר לך כלים חדשים בעידן הכשרות המודרני והמתקדם שעדין לא הכרת,כיום מקצוע זה מאוד מיוחד ובשביל להבין את המשמעות שלו ואת חשיבות התפקיד בשביל זה אנחנו פה עם טובי המרצים והרבנים,.
כל מוסרי השיעורים מאושרים ע"י הרבנות הראשית לישראל וגוף ממשלתי בעלי תעודת הסמכה מקצועית בתחומים שונים וגישה מקצועית המפוקחת ע"י בד"ץ ועדת הרבנים של המכון,ההכשרה ללימודי של מפקח כשרות מתקיימת בכל הארץ.
מטרות התפקיד
"מפקח כשרות" – אדם העוסק בפיקוח על תפקודם של משגיחי כשרות מטעם מי שנתן את תעודת ההכשר כגון; גופי בד"ץ שונים בעל התפקיד או עובד מועצה שתפקידו לפקח על פעולת משגיחי הכשרות תפקידיו של המפקח כוללים בין היתר:
א. ביצוע הנחיותיו של נותן ההכשר.
ב. (ביקורת פיזית ) יזומה או שגרתית בבתי העסקים השונים לבדיקת ביצוע נהלי הכשרות.
ג. מילוי דוחות והגשתם לממונה על ממצאים אותם גילה בביקוריו בהתייחס לתפקוד המשגיח או המושגח.
ד. מציאת משגיח חלופי במקרה של היעדרות בתיאום עם נותן ההכשר
ה. הענקת גיבוי ותמיכה למשגיח המקומי מול בעל העסק ,אשר לרוב היינו המעסיקה ישיר של המשגיח, לגבי יישום ואכיפת הנהלים
ו. פיקוח על נוכחותו של המשגיח במקום ובשעות שנקבעו לו על ידי נותן ההכשר
ז. מתן פתרונות לבעיות המתעוררות וצצות בתהליך ההשגחה בהתייעצות עם נותן ההכשר ובהנחיתו
ח. גורם הרתעה: אנו מייחסים לביקוריו התכופים ונוכחותו של המפקח בכל המקומות
המפוקחים על ידו מיימד נוסף ומשמעותי של הרתעה ולא רק כגורם מבקר .על מה הפיקוח
במסגרת העבודה מתבצע פיקוח מנהלי על המשגיחים מטעם המועצות הדתיות בכל הנוגע להיבטים בתחומי הכשרות. כפועל יוצא מזה פועל המפקח באופן שוטף ובביקורות פתע לבדיקת הליכי עבודת משגיחי כשרות במועצה הדתית, בדיקת ניהול תיקי משגיחים ובתי עסק תחת השגחה במועצה הדתית, בדיקה של חפיפה בעבודה בגופי כשרות פרטיים, ביקורות פתע בשטח לבדיקת נוכחות המשגיחים במקום עבודתם ועוד.
כמו כן מטפל המפקח בפניות ציבור ובתלונות של בתי עסק ואזרחים על הליכים לא תקינים בהפעלת מערך הכשרות. המפקח בוחן בקפידה את הפניות ובמידת הצורך מעבירה את הפנייה למנהל אגף הכשרות
המפקח עושה את המרב על מנת לדאוג שההליך של מערך הכשרות בעיר יהיה תקין ועל פי ההלכה
חומרי גלם
בעיות שקימות בתהליך העיבוד של היין בתהליך הייצור המסחרי ביין משתמשים בתוספים שמזרזים את תהליך הייצור כמו גליצרין או אנזימים חלק מהם מקורם מן החי והם אינם כשרים.
בעיה נוספת שקיימת במשקאות הטעונים יישון בחביות (וויסקי,כדוגמא)
הפוסקים האחרונים דנים ביחס למשקה שאוחסן בחבית יין של גויים (ערך סתם יינם), האם קולט את טעם היין שכבר בלוע ונאסר אף הוא. חשוב לדעת , שישנם משקאות שהם חריפים שיש בהם חלב גויים (לא אבקת חלב, אלא חלב ניגר שהוא בעייתי הרבה יותר) או מי גבינת גויים (שמהם מייצרים את האלכוהול),ומלבד שיקול זה,משקאות אלו חלביים לכל דבר.
ישנם מאות של משקאות חריפים שהמפקח חייב לדעת על קיומם ואף ממה הם מורכבים ואיזה בעיות קיימות בכל משקה ומשקה ולתת הוראה למשגיחים בשטח באולמות /במסעדות יוקרתיות להסיר את אותן בקבוקים ישנן כמה בעיות למשל הוויסקי תהליך הייצור שלו התססה/ זיקוק/ ויישון /צריך להיות מודע לכל בעיה כגון היישון של בעיית יין נסך ועוד דוגמאות אין סוף שילמדו בהכשרה.
חומרי גלם
למעלה מ-5000 חומרי גלם שונים וכדי לתת השגחה חייבים לדעת או לפחות להתמצאות בבעיות הכשרות למשל גליצרין מהוה בסיס לתעשיית השמנים והנפט מפקח כשרות חייב שתהיה לו המומחיות הדרושה על מנת לאמוד בצורה נכונה את טבעם של כל חומרי הגלם שבשימוש המפעלים הנמצאים תחת פיקוחו. כמו כן, חשוב למפקח הכשרות לסייע ליצרן למצוא תחליף קביל לחומרי גלם שלא עומדים בסטנדרטים הכשרותים.
תנאי קבלה :
אדם ירא שמיים שומר תורה ומצוות .
תעודות:
ינתנו ג' תעודות מטעם הבד"ץ:
*תעודה מטעם בד"ץ ועדת הרבנים.
*תעודה מטעם בד"צ איגוד הרבנים בישראל