מכללת מרכז מאיר
קורס משגיחי כשרות:
מטרת הלימודים:
* להסביר את כל מושגי הכשרות,וחיובה.
* להבין גודל אחריות התפקיד.
* להסביר את הצורך בפיקוח על הכשרות בימינו יותר מבעבר בעידן הטכנולוגי, ומרכיבי מזון וכו'.
* לתאר את השימוש במצרכי מזון כשרים.
* להסביר את המושגים כשר וכשר למהדרין.
* תפקיד המשגיח על הבטיו השונים, תוך כדי סיורים בשטח.
* אחריותו של המשגיח.
הכנה לבחינות ע"י:
בד"ץ ובית הוראה מרכז מאיר ובד"ץ איגוד הרבנים בישראל בנשיאותו של הרב אשר בן חיים שליט"א.
הלימודים בברכתם ובעידודם:
גדול הדור הרב דוד אבוחצירא שליט"א, ורבני הערים בישראל.
החלק העיוני והמעשי:
מצורף דף מפורט עם הנושאים הנלמדים לפרטיהם.
קהל היעד:
מועמדים מתאימים ללימוד משגיחי כשרות,
תעודות הבד"ץ:
בסיום הקורס יתקיים מבחן הלכתי המקיף את ההלכות הנלמדות, למסיימים בהצלחה תוענק:
*תעודת משגיח כשרות מטעם מכללת מרכז מאיר.
תעודת משגיח כשרות מטעם בד"ץ איגוד הרבנים בישראל.
הרב אשר בן חיים שליט"א – מרצה בכיר בתחום הכשרות מרבני המכון.
*תעודה מטעם בד"ץ ועדת הרבנים עם חתימות גדולי הרבנים בארץ.
תעודה מטעם הרבנות הראשית לישראל לאחר המבחן ברבנות הראשית.
אנו מגישים את הלומדים למבחנים אלו.
עלות הלימודים- בתיאום עם רכז הקורס.
בחינות:
מבחנים במהלך הקורס- מטעם בד"ץ איגוד הרבנים בישראל.
*בחינה חיצונית מטעם הרבנות הראשית לישראל.
* שעות וזמני הקורס: הלימודים יתקיימו פעם בשבוע, כל מפגש 4 שיעורים (אקדמאיים)
*משך הלימודים:
4 חודשים בין השעות 18:00 עד 20:30 -21:00 בערב ע"מ להתאים את הלימוד לזמני אברכי הכוללים) ניתן לשנות לפי הצורך.
מס נושא |
נושא היחידה |
1 |
מבוא למקצוע ולתפקיד משגיח כשרות |
2 |
הכשרת בשר, מליחה, צליית דם, כבדיסודות בניקור וזיהוי בשר |
3 |
חרקים במזון הלכה ודוגמאות מצולמות |
4 |
טבילת כלים, טבילת כלי בית, מוסדות, מלונות וכדו' |
5 |
הגעלה וליבון כלים (כולל לפסח) הלכה, הדגמה מוסרטת,כולל כלים מוסדיים |
6 |
תרומות ומעשרות+נטע רבעי, היבטים לצרכן ולמשגיח |
7 |
ערלה היבטים לצרכן ולמשגיח כשרות |
8 |
הפרשת חלה בארץ ובחו"ל, סקירת מוצרים בשוק המזון(סופגניה,מלווח וכו') |
9 |
איסור חדש בארץ ובחו"ל |
10 |
דיני בשר בחלב-יישום ההלכות במטבח מודרני |
11 |
יין, יין נכרי, מחלל שבת והיבטים כלליים. |
12 |
כשרות הדגים+בשר ודגים+חלב ודגים |
13 |
תערובות-בשר וחלב ושאר איסורים |
14 |
עכו"ם-בישול ופת, במטבח הביתי, המוסדי. |
15 |
פסח- הלכות והליכות במוצרי מזון ובמטבח המוסדי,הכרת חומרי הגלם העיקריים. |
16 |
הלכות שביעית |
17 |
שבת+טכנולוגיה במטבח הבית, הפעלת בתי מלון בשבת,היבטים למתארח ולנותן הכשרות. |
18 |
מועד וחולו של מועד |
19 |
טכנולוגיה של המזון+עולם |
20 |
חומרי הגלם+ בעיות במוצרי המזון בעידן המודרני |
21 |
הכרת סימני הכשרות בארץ ובחו"ל |
22 |
אתיקה מקצועית |
23 |
הדרכה להשגחה במקומות ציבוריים ובבית |
24 |
משקאות חריפים-הלכתי-סקירת משקאות שונים |